Woongroep Keyenburg

Smaragd

Op de 3e verdieping van woonlocatie Keyenburg is woongroep Smaragd gevestigd. Op deze agogische groep wonen tien mensen. Vanaf deze groep is het maar vijf minuutjes lopen naar de tram- en bushalte aan de Langenhorst. Ook kunt u gemakkelijk naar de winkels aan de Slinge lopen; een begrip in Rotterdam. Op een paar minuten lopen ligt tevens een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen.

Wonen

Woongroep Smaragd heeft negen appartementen en één ontmoetingsruimte met een gezamenlijke woonkamer, eetkamer, keuken en toilet. Hier wordt samen gegeten en kunt u meedoen aan activiteiten, zoals spelletjes, knutselen of tv-kijken.

Alle appartementen zijn ruim en bevatten een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Deze locatie is ook voor mindervalide mensen toegankelijk en er is een fietsenstalling aanwezig. Ieder appartement heeft een eigen balkonnetje.

Begeleiding

Op woongroep Smaragd heerst een levendig groepsklimaat. Over het algemeen hebben alle bewoners behoefte aan een heldere dagstructuur, dus wordt dat ook geboden. De begeleiding streeft ernaar een gezellige tijd met elkaar op de groep te hebben. Het hangt van iedere persoon individueel af, hoeveel begeleiding en structuur diegene nodig heeft. Dat varieert  van een weekoverzicht met alle activiteiten die iemand gaat doen tot begeleiding en ondersteuning per activiteit. Indien gewenst kan er ook ondersteuning bij dagelijkse handelingen plaatsvinden, zoals opstaan en klaarmaken voor dagbesteding, persoonlijke verzorging of het klaarmaken voor het slapen gaan. De begeleiding probeert uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid in stand te houden en zo mogelijk te vergroten. Veiligheid en nabijheid zijn voor veel bewoners van belang, waardoor er voor deze groepen altijd leiding aanwezig is, zowel overdag als ’s nachts.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op woongroep Smaragd is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)
  • VG (Besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 7)