Woongroep Keyenburg

Saffier

Op woongroep Saffier wonen 13 mensen. De begeleiding is gericht op rust, structuur en veiligheid waardoor een optimale woonsituatie voor de ouder wordende cliënt wordt gecreëerd. Daarin is er bijzondere aandacht voor bijkomende ouderdomsproblematiek. Cliënten worden waar mogelijk ondersteund in het behoud van vaardigheden

Wonen

Op woongroep Saffier hebben de bewoners hun eigen woonruimte. Er zijn inpandige kamers met voor iedereen een eigen badkamer, en er zijn uitpandige woningen waarbij u beschikt over uw eigen badkamer, woonkamer en slaapkamer. Via een overdekte gang zijn deze woningen verbonden met de algemene woonkamer, waar altijd wel iemand is om een praatje mee te maken. Alles is rolstoeltoegankelijk en als het nodig is, kunt u gebruik maken van een tillift. In de binnentuin kunt u ‘s zomers heerlijk zitten. Via het verpleegoproepsysteem kan elke bewoner altijd contact leggen met de begeleider.

Begeleiding

De begeleiding op woongroep Saffier is erop gericht om voor u als bewoner de optimale woonsituatie te creëren. Voor de ene is dit zoveel mogelijk nog zelf doen, voor de ander betekent het dat de zorg wordt overgenomen. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider die alle zaken rondom de zorg coördineert en individuele afspraken met u maakt over de begeleiding. Er is veel groepsstructuur en er wordt altijd samen gegeten en koffie of thee gedronken. Dagelijks is er een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige aanwezig die de medische zaken goed in de gaten houdt. Eens per week komt de verpleeghuisarts aan huis. Ook is er een gedragskundige betrokken bij de zorg van de bewoner.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op woongroep Saffier is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 5)
  • VG Wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging (oude ZZP VG)