Rotterdam Wmo

Aandacht en hulpverlening voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, op betrokken en professionele wijze: dat is waar Profila Zorg zich al meer dan 45 jaar voor inzet.  Mensen met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis en/of psychiatrische problematiek mogen op ons rekenen. We bieden maatwerk in onze begeleiding en zorg. We komen bij de cliënt thuis of bieden hulp in een van onze woonlocaties of gezinshuizen. Ook gezinnen en jongeren kunnen bij ons terecht voor hulp.

Aanpak 

Effectieve en doelgerichte ondersteuning op maat 

We bieden op betrokken en deskundige wijze begeleiding die aansluit bij het niveau van de cliënt. We staan garant voor een persoonlijke aanpak met laagdrempelige en outreachende zorg. Doel is de cliënt te helpen zo zelfstandig mogelijk te leven. 
De cliënt krijgt hulp bij het aanleren en trainen van vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid. Profila Zorg werkt zoveel mogelijk met één of twee vaste begeleiders die afstemming zoeken met de cliënt en zijn/haar netwerk.  Hierbij houden we rekening met wensen, beperkingen en mogelijkheden van de cliënt; het welzijn van de cliënt staat centraal.

Erik krijgt thuis hulp van Profila Zorg. Eén van zijn problemen was zijn angst om zijn huis te verlaten en onder de mensen te komen. “Ik durf weer buiten te lopen; dat kon ik drie jaar geleden niet.”  

Contactgegevens 

Om een cliënt aan te melden of voor extra informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling:
tel.: (030) 635 75 00 
mail:zorgbemiddeling@profilazorg.nl

 

Samantha: “Mijn begeleidster is mijn steun en toeverlaat; ik kan altijd op haar terugvallen als ik met iets zit.”

Website

www.profilazorg.nl

Werkzaam in de gebieden: 

Gebied Preferent of standaard Opvoedondersteuning Wakende wacht
Centrum Standaard Ja Ja
Charlois Preferent Ja Ja
Delfshaven Standaard Ja Ja
Feijenoord Standaard Ja Ja
Hillegersberg-Schiebroek Preferent Ja Ja
Hoogvliet Standaard Ja Ja
IJsselmonde Standaard Ja Ja
Kralingen-Crooswijk Standaard Ja Ja
Noord Standaard Ja Ja
Overschie Standaard Ja Ja
Pernis Standaard Ja Ja


Preferent 

In Charlois en Hillegersberg-Schiebroek zijn we preferente aanbieders, omdat we binnen deze gebieden een steunpunt en mogelijkheden hebben voor activerings en dagbesteding.

Onderaannemers

Wij werken samen met onder andere: 

  • Stichting Timon
  • Lelie Zorggroep
  • Humanitas 
  • Stichting Ontmoeting
  • De Hoop ggz