Focusdag 2019

Tevreden kijken we terug op de Focusdag van 8 april in De Doelen te Rotterdam, een dag die bezocht werd door zo'n 1250 wijkteammedewerkers en andere hulpverleners in de regio Rijnmond. Tijdens de workshop door Profila Zorg, Timon en De Hoop ggz was er veel belangstelling en waardering voor de intensieve samenwerking van de drie organisaties voor integrale hulpverlening in regio Rijnmond. Ook in de stand werden goede gesprekken gevoerd.

Open plaatsen op Arcadia (Rotterdam Hillegersberg)

We verwachten rond april 2019 diverse open plaatsen op onze locatie Arcadia, de Branding, in Hillegersberg. De Branding biedt zowel groepswonen als begeleid zelfstandig wonen aan mannen tussen de 18 en 40 jaar.
Begeleiding is 24/7 aanwezig. Cliënten hebben hun eigen 2-kamer appartement. Daarnaast kunnen de cliënten gebruikmaken van de algemene woonkamer. Deze gezamenlijke woonkamer heeft diverse mogelijkheden voor zowel groeps- als individuele momenten.

Gezellige avond (buurt)bewoners Keyenburg

Vrijdagavond 22 februari was er weer een gezellig avondje met onze bewoners en de buurtbewoners. Twee buurtbewoners hadden een grote pan erwtensoep en tomatensoep gemaakt. Na het eten werd er met elkaar gezongen. De bewoners hebben zicht vermaakt en zien alweer uit naar de volgende keer. Een groter compliment kon de organisatie niet krijgen.

Voor 8 juni staat een BBQ in de mooie tuin van Keyenburg gepland.

Aandacht voor werken bij Profila Zorg

Begin februari zijn gedragskundige Palma Verboom en gezinsouder Dorienke Klapwijk (gezinshuis Buitengewoon) geïnterviewd en gefilmd. De resultaten zijn vanaf half februari te zien op www.werkenindegehandicaptenzorg.nl, de personeelswervingssite voor de gehandicaptensector van de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland). Een citaat van Dorienke uit het interview: "Laatst kwam hier een meisje wonen die jaren op een leefgroep gezeten had.

“Net als een familie mochten we dit hartverwarmende laatste afscheid voorbereiden.”

Vorige week overleed na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd één van de bewoners van woonlocatie Brasem van Profila Zorg in Hoogeveen. Teammanager Nancy Logtenberg: “Hij heeft 12½ jaar bij ons gewoond. Hij had geen familie meer en onze band met hem was heel sterk. Daarom hebben we als bewoners, vrijwilligers en medewerkers zijn laatste afscheid georganiseerd. Het was heel intensief om dit te doen, maar de uitvaart was zoals deze bewoner het graag gewild zou hebben; echt hartverwarmend en heel persoonlijk.