Zorgboerderij Bonaventura blij met duo-fiets

Deze week was het dan eindelijk zover: de nieuwe duo-fiets voor Zorgboerderij Bonaventura van Profila Zorg kon worden opgehaald! De fiets is door middel van een sponsoractie bij elkaar gespaard en alle deelnemers van de zorgboerderij kunnen de fiets gebruiken. Jong of oud, gezond of iets minder vitaal; op deze duo-fiets kan iedereen genieten van de mooie landelijke omgeving in de Hoeksche Waard. We zijn alle (lokale) sponsoren en Vrienden van Profila Zorg heel dankbaar voor hun bijdrage!

Boek over groepsdynamiek in de VG

Van de hand van trainer/coach Aswintha Mandemaker van Profila Zorg is onlangs een boek uitgegeven door SWP, getiteld ‘Groepsdynamiek in de verstandelijk gehandicaptenzorg - Methodisch werken aan een positief groepsklimaat’. Er is zo’n vijf jaar aan het boek gewerkt door middel van literatuuronderzoek, afstudeeronderzoeken, workshops en gesprekken met begeleiders en gedragsdeskundigen, binnen en buiten Profila Zorg.

Enthousiaste aanwezigheid van Profila Zorg op Opwekking

De afgelopen dagen zijn er allerlei medewerkers van Profila Zorg enthousiast aan de slag geweest op Opwekking. Een deel  van hen verzorgde samen met een groep vrijwilligers het programma in de Bijzondere Mensen Tent. De ruimte was dit jaar groter dan vorig jaar, waardoor meer deelnemers welkom waren; het maximum lag rond de 90 deelnemers.  Wat genoten ze van de vogel Krelis, de verhalen over God onder andere verteld door Wilkin van de Kamp, het knutselen en de gezelligheid met elkaar! 

Honderd vrijwilligers Hillsong zetten zich in voor Keyenburg

Afgelopen zaterdag was de tuin van onze woonlocatie Keyenburg in Rotterdam-Zuid het startpunt van het Love Our City Project van de Rotterdamse Hillsong-Gemeente. We mochten 100 vrijwilligers ontvangen met koffie en iets lekkers. Een groepje vrijwilligers wandelde met onze bewoners, anderen gingen tuinieren en nog een andere groep had een High Tea met een groep bewoners bij inloophuis ZuidRijk. We zijn erg blij dat er zoveel vrijwilligers van de Hillsong Gemeente beschikbaar waren om onze bewoners een fantastische dag te verzorgen!

Zonnig tuinfeest voor 12,5 jaar Keyenburg

Wat een feest was het vanmiddag bij de jubileumviering van Keyenburg! De binnentuin was gevuld met bewoners, verwanten en omwonenden om te vieren dat Keyenburg 12,5 jaar op deze locatie is gevestigd. Teammanager Stephan Govers gaf in zijn speech aan hoe trots hij is op de bewoners en medewerkers, en hoe dankbaar hij God is voor deze mooie woonplek. De mensen die er vanaf het begin al wonen werden extra in het zonnetje gezet. Er was taart, er was muziek, er was een clown, er was patat...kortom: het was FEEST!

Focusdag 2019

Tevreden kijken we terug op de Focusdag van 8 april in De Doelen te Rotterdam, een dag die bezocht werd door zo'n 1250 wijkteammedewerkers en andere hulpverleners in de regio Rijnmond. Tijdens de workshop door Profila Zorg, Timon en De Hoop ggz was er veel belangstelling en waardering voor de intensieve samenwerking van de drie organisaties voor integrale hulpverlening in regio Rijnmond. Ook in de stand werden goede gesprekken gevoerd.