Voor verwanten

Datum

Afgelopen periode heeft de overheid flink versoepeld. Natuurlijk waren wij blij met deze versoepelingen, tegelijkertijd keken wij met spanning naar wat er zou gaan gebeuren.

Inmiddels zijn we drie weken verder en zien we het aantal besmettingen enorm toenemen. De Delta-variant van het virus is besmettelijker dan de eerdere varianten en niet iedereen is gevaccineerd (of heeft hier al de mogelijkheid toe gehad). Daarnaast laten mensen de basismaatregelen stapje voor stapje verder los en wordt de anderhalve meter steeds minder goed nageleefd.

Basisregels blijven gelden
Het handhaven van de basismaatregelen blijft noodzakelijk, ook op onze locaties. We zetten ze nog even op een rijtje:

- regelmatig je handen wassen
- anderhalve meter afstand houden
- bij klachten thuis blijven en laten testen

Hieronder nog even de regels op een rijtje:

Verder hebben wij onze medewerkers het dringend advies gegeven om bij langere aanwezigheid binnen de anderhalve meter bij onze cliënten een (chirurgische) mondneusmasker te dragen.

Door ons gezamenlijk aan deze regels te houden, kunnen we ons steentje bijdragen aan het voorkomen van nog meer besmettingen.

Op vakantie
Op reis gaan brengt momenteel best wat onzekerheden en uitzoekwerk met zich mee, ook voor cliënten die op reis willen. Een goede voorbereiding is belangrijk. De rijksoverheid heeft een website gemaakt om je van alle nodige informatie te voorzien: Reizen en vakantie | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl.

Denk ook alvast na over de terugkeer naar huis. Als je er in coronatijd voor kiest om naar het buitenland te reizen, neem je hiermee bewust een risico dat quarantaine bij terugkomst verplicht is (of verplicht is geworden tijdens het verblijf).

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de persoonlijk begeleider van uw kind, broer, zus of verwant. Op veel algemene vragen over het coronavirus kun je de antwoorden vinden op de website van het RIVM.