Op ontdekkingstocht bij Grip!

Datum

Bij Stichting Grip op je leven begeleiden we kinderen, jongeren en volwassenen. Wist je dat we hierbij een aantal kernelementen inzetten? We hebben het dan natuurlijk over natuur, dieren, contact en beweging. En als je denkt aan ‘dieren’, dan denk je bij Grip aan paarden! Deze mooie dieren zijn vanaf het begin een belangrijk onderdeel van de zorg bij Grip.

Coachen met paarden

Sinds 2019 zijn wij gecertificeerd Equine Assisted Coach. Dit houdt in dat wij de paarden inzetten bij het coachen. Hiermee kunnen we mooie verdiepingen aanbrengen in onze begeleiding bij thema’s als contact, communicatie, grenzen, hier-en-nu besef en plezier.

Het coachen van mensen, met behulp van paarden, biedt mogelijkheid om te oefenen zonder een directe confrontatie met mensen aan te gaan. Op deze veilige manier kan iemand bijvoorbeeld ontdekken wat patronen zijn in zijn of haar gedrag of wat maakt dat hij of zij botst met een ander. Ook kan het helpen om bewust te worden van waar zijn of haar kracht ligt en wat hij of zij uitstraalt.
Omdat paarden afhankelijk zijn van lichaamstaal om te overleven, zijn ze heel goed in het lezen van wat wij non-verbaal communiceren en uitstralen.

De paarden zetten we niet alleen in om de deelnemers bij Grip te coachen en te begeleiden, we doen dit ook bij sollicitaties en kennismaking met stagiaires en collega’s. We hebben al zoveel mooie dingen zien gebeuren en ontvangen enthousiaste reacties! Dit wakkert onze passie alleen maar meer aan en we willen deze vorm van coaching dan ook graag breder uitzetten. Ouders, zorgmedewerkers, teams en iedereen die deze vorm van ervaringsleren wil aangaan, is van harte welkom!

#ontdekdezorgweek #ProfilaZorggroep