Op ontdekkingstocht bij Fivelzorg!

Datum

‘De Inloop’ op dagbestedingslocatie Fivelzorg in Delfzijl maakt in deze coronatijd verschillende ontwikkelingen door. Het doel om op locatie buurtbewoners en cliënten met elkaar in contact te laten komen is op dit moment moeilijk haalbaar.
Daarom is Arjan Sturing, begeleider bij Fivelzorg, druk bezig geweest om het concept te herzien en deels opnieuw op te bouwen. Daarbij richten zij zich vooral  op de behoeften en hulpvragen van de cliënt, waarbij structuur, ritme en een goede sfeer uitgangspunten zijn. 'Zorg en activiteiten op maat, dat is ons uitgangspunt. Niks moet, bijna alles mag.'

En dan ontstaat er ook ruimte voor nieuwe projecten bij de dagbesteding. Rollende moestuintjes van pallets! Ondanks dat er weinig cliënten met groene vingers zijn, zijn ze allemaal enthousiast over het kweken van groenten.
De hele tuin omspitten leek Arjan geen goed idee, dus maakten ze van twee pallets een mooie moestuinbak. Wieltjes eronder, anti-worteldoek erin en klaar! Door de kleine omvang zijn de rollende tuintjes ook nog eens makkelijk te onderhouden.
En is er meer ruimte nodig in de tuin om andere activiteiten te doen? Dan worden de moestuintjes eenvoudig aan de kant gerold.

Een aantal cliënten helpt mee met het maken van de bakken. ‘Zelf ben ik niet echt een tuinman, maar eigen groentes  kweken is toch wel nice!’, zei een cliënt laatst nog. De bakken zijn al bijna klaar, de kweekkastjes zijn vol gezaaid en het voorjaar is in aantocht. Als het aan Arjan ligt, eten we deze zomer vooral onze eigen gekweekte sla en in het najaar een heerlijke verse stamppot andijvie!

Dit klinkt toch als een mooie plek om te mogen werken?! Mocht jij dat nu graag willen, dan hebben wij wellicht de baan die past bij jou! Bij Fivelzorg zoeken wij namelijk nog collega begeleiders die dit mooie werk met ons mee willen vormgeven. Klik snel door naar de vacature en solliciteer vandaag nog!