Ontmoet Noortje

Datum

Noortje Noordermeer (56 jaar) is secretaresse Raad van Bestuur en werkzaam op het servicecentrum in Houten. Hier ondersteunt zij de bestuurder en bestuurssecretaris bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Tevens is zij secretaresse van de Raad van Toezicht en notuleert ze de vergaderingen hiervan. Noortje is naast secretaresse ook leidinggevende van de medewerkers van de Servicedesk en haar collega-secretaresse. Haar werk is dus eigenlijk heel divers. Zo houdt ze zich bezig met agenda- en mailboxbeheer, bereidt ze vergaderingen voor, notuleert ze en regelt ze locaties als er extern overlegd moet worden. Ook heeft ze werkoverleggen met haar ‘eigen’ medewerkers en coacht ze hen waar nodig in hun werk. Kortom, een echte duizendpoot!
Het mooie van haar werk is dat ze ervoor probeert te zorgen dat de bestuurder zo goed mogelijk zijn werk kan doen.

Haar keuze voor de Profila Zorggroep kwam eigenlijk op het juiste moment. "De zorg trekt mij enorm, hiervoor heb ik negen jaar gewerkt in de ouderenzorg. Ik kon nog één keer een stap maken in mijn loopbaan. Voorheen was ik directiesecretaresse en bij Profila Zorggroep deed zich de mogelijkheid voor om secretaresse van Raad van Bestuur te worden."
De eerste maanden waren een zoektocht voor Noortje. Ze kwam midden in coronatijd in dienst van de ontwikkelende organisatie. Daardoor was het soms moeilijk om vragen kwijt te kunnen of te weten bij wie ze terecht kon. Wel heeft ze haar start als een warm bad ervaren en hebben haar collega’s haar goed opgevangen.

En, heb je nog tips voor mensen die willen werken in de zorg? "Als je wilt werken in de zorg, is dat vaak een roeping. Werken in de zorg komt van binnenuit, dat doe je niet ‘even’. Daar heb je een sterke motivatie voor nodig. En op kantoor kun je je ook volledig inzetten voor cliënten en het mooie werk van de Profila Zorggroep."