Zorgboerderij Bonaventura

Dagbesteding in Strijen

In de Hoeksche Waard, tussen Strijen en ‘s-Gravendeel, staat zorgboerderij Bonaventura. In de naam, goede verwachting, klinkt al door dat de deelnemers er een goede tijd beleven. Verschillende groepen mensen kunnen op de boerderij gebruikmaken van een activerende daginvulling: ouderen in geestelijke en sociale onbalans, volwassenen met een verstandelijke beperking en jongeren met leerproblemen.

Bij Bonaventura gaat het om zinvol bezig zijn in een veilige en landelijke omgeving. De deelnemers kunnen kiezen uit een groot aanbod zinvolle activiteiten. Zoals het inpakken en de verkoop (aan huis) van aardappelen, groenten en fruit, het bereiden van (zelf gekweekt) voedsel, het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de kwekerij en het bewerken van hout op de timmerwerkplaats. Daarnaast verrichten de deelnemers diverse productiewerkzaamheden voor bedrijven in de buurt van de zorgboerderij.

Bonaventura is een leerplek voor studenten MMZ en SPH. Ook werken er vrijwilligers die een hart hebben voor de medemens, dieren en groen.

Charlotte (vrijwilliger): “Ik voel hier warmte, genegenheid. Het samenzijn en samen dingen doen is belangrijk.”

 

Voor wie?

De dagbesteding op zorgboerderij Bonaventura is bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Ook is er een speciale groep voor mensen met dementie. Zowel mannen als vrouwen die ondersteunende of activerende begeleiding nodig hebben zijn welkom. Kinderen die speciaal onderwijs volgen en na schooltijd of in plaats van een schooldag dagbesteding zoeken, zijn eveneens welkom op onze zorgboerderij.
Alle indicaties zijn welkom, mits er een indicatie voor vervoer is. Indicaties worden afgegeven door het CIZ.

Begeleiding

Werknemers hoeven geen kennis of ervaring ten aanzien van boerderij en natuur te hebben. Dit wordt al doende onder begeleiding ontwikkeld. Het is wel van belang dat de deelnemers gemotiveerd zijn en willen werken aan vooraf gestelde doelen. Deze worden samen bepaald en regelmatig geëvalueerd. De werkzaamheden gebeuren op basis van een persoonlijk begeleidingsplan. De omgang en werksfeer is open; respect voor elkaar, veiligheid en vertrouwen zijn van groot belang.

Werkzaamheden en activiteiten

  • AGF sorteren
  • AGF verkoop
  • Catering en huishouding
  • Kwekerij
  • Timmerwerkplaats

Werktijden

De werktijden zijn van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tussendoor is er een uur pauze voor de gezamenlijke lunch met koffie, thee of melk en soep.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.zorgboerderijbonaventura.nl.

Adres en route
Langedam 2
3291 LV Strijen

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.