Wanmolen

Begeleid wonen in Poortugaal

Woonlocatie Wanmolen is een woongroep voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een psychiatrische aandoening. Er wonen veertien mensen, verdeeld over twee woningen, die 24 uur per dag zorg krijgen.

Elke bewoner heeft een appartement met eigen douche en toilet. De locatie is gelegen in een moderne, rustige woonwijk in het dorp Poortugaal. 

Marieke (bewoner): “Ik woon graag op de Wanmolen en voel me hier thuis. Ik heb een fijn appartement waar ik mijn verzameling met poppen en knuffels heb staan.” 
 

Voor wie?

Wonen op locatie Wanmolen is geschikt voor volwassenen met een lichte of matige verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een psychiatrische aandoening

Begeleiding

We bieden je 24 uur per dag begeleiding. ’s Nachts is er altijd een medewerker aanwezig die slaapdienst heeft. De begeleiding op Wanmolen is gericht op het behouden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 

“Het is de mooiste baan van mijn leven. Het is een eer om voor de mooie, spontane, eerlijke mensen te mogen werken."

Wil Zweistra | Persoonlijk begeleider Profila Zorg Wanmolen

We ondersteunen en begeleiden je bij het maken van beslissingen en het maken van keuzes in je dagelijkse leven. We stemmen de begeleiding af op jouw mogelijkheden en wensen. Medewerkers van Wanmolen bieden zorg vanuit een warme en huiselijke sfeer, waarin oog hebben voor elkaar centraal staat. 

Wonen

Woonlocatie Wanmolen bestaat uit twee woningen. Beide woningen hebben een eigen woonkamer met een open keuken, maar zijn wel met elkaar verbonden door een gang. Je hebt een eigen appartement met douche en toilet. Je kunt gebruik maken van onze ruime, gezamenlijke tuin. 

Omgeving

Onze woningen zijn gelegen in een moderne, rustige woonwijk in het dorp Poortugaal. Op loopafstand vind je diverse supermarkten, een kapper, huisarts en tandarts. Een rondje wandelen of stukje fietsen kan bij de Oude Maas. Wanmolen is goed bereikbaar met de Metro. Metrostation Poortugaal bevindt zich op tien minuten loopafstand. 

Benodigde indicatie

Langdurig verblijf wordt gefinancierd via de Wet langdurige zorg (Wlz). Je hebt hiervoor een ‘indicatie’ nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Om op Wanmolen te wonen heb je een van de volgende indicaties nodig:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Afhankelijk van je persoonlijke situatie stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) jouw eigen bijdrage per maand vast. Onze adviseur helpt je graag met het aanvragen van de benodigde formulieren. Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier. 
 

Adres en route
Wanmolen 15
3171 DM Poortugaal

Een dag uit het leven van een bewoner

6.45 uur | De wekker gaat, ik bel de begeleiding om te zeggen dat ik wakker ben en ik ga uit bed. Ik kleed me aan en ga naar beneden om te ontbijten met de andere bewoners.

7.45 uur | De begeleiding helpt me met scheren en ik ga naar mijn kamer om mijn tanden te poetsen.

8.15 uur | Ik pak mijn broodtrommel uit de koelkast, het brood heb ik gisteren na mijn werk al gesmeerd.

8.30 uur | De bel gaat; de taxi is er om me naar de Buytenhof te brengen. De Buytenhof is een zorgboerderij in Rhoon. Daar ga ik 4 dagen per week naar toe.

9.00 uur | Ik kom aan op de Buytenhof. We drinken een kopje koffie en bespreken we wat we die dag gaan doen.

10.00 uur | Ik veeg de bladeren op en zorg ervoor dat het er netjes uit ziet op de zorgboerderij. Ik plak stickers op de flessen sap die we in het winkeltje verkopen.

12.30 uur | Het is tijd om te gaan eten, ik pak mijn brood uit mijn tas. We eten met elkaar in de kantine.

13.30 uur | Vanmiddag werk ik in de theeschenkerij. Ik help met het bedienen van de mensen die in de theeschenkerij wat komen eten of drinken. We maken allerlei lekkere broodjes en taart. Dit wordt verkocht in de winkel of kun je opeten in de theeschenkerij.

15.30 uur | Het is tijd om naar huis te gaan! De taxi komt er aan om me op te halen.

16.00 uur |Ik smeer mijn brood voor de volgende dag en drink een lekkere kop koffie met de begeleiding.

17.00 uur | We gaan eten! We eten hutspot met een lekker stuk rookworst.

18.30 uur | Ik ga douchen. Na een lange dag werken is dit wel nodig ?.

19.30 uur | We drinken beneden met elkaar koffie en eten er een lekkere stroopwafel bij.

21.00 uur | Ik ga naar boven en poets mijn tanden. De begeleiding komt zo met me afsluiten en dan ga ik lekker slapen.

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.