Vredenburg

Begeleid wonen in Steenwijkerwold

Locatie Vredenburg is gelegen in Steenwijkerwold en biedt begeleid zelfstandig wonen. De begeleiding richt zich op het brengen van stabiliteit, veiligheid en structuur in het leven van de bewoners. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht en afgestemd op de individuele hulpvraag.

De locatie bestaat uit 18 aan elkaar verbonden appartementen, waarvan 15 voor begeleid wonen beschikbaar. De overige 3 appartementen worden gebruikt voor de ontmoetingsruimte, keuken en het kantoor van de begeleiding.

Dorinda (bewoner): "Ik zit in een huisje met uitzicht op allerlei tuintjes. Hierdoor heb ik leuke contacten met de mensen die langs lopen. In de kerk heb ik ook leuke mensen ontmoet. Ik dank God dat ik lieve mensen om me heen heb die ervoor zorgen dat ik me hier thuis voel."

Voor wie?

De leeftijd van de bewoners van Vredenburg is vanaf 18 jaar. Op Vredenburg wonen mensen met een (licht) verstandelijke beperking, ASS (autisme spectrum stoornis) en/of psychische aandoening.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op locatie Vredenburg is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)
     
  • GGZ-C3
  • GGZ C4
  • GGZ-C5

Wonen

De appartementen liggen op twee verdiepingen en zijn voorzien van badkamer, keuken en berging. De bovenwoningen bestaan uit twee verdiepingen, met een aparte ruimte voor het slaap- en woongedeelte. De benedenwoningen bestaan uit één verdieping, wat inhoudt dat het bed in de woonkamer komt te staan. De benedenwoningen zijn rolstoelvriendelijk en beschikken over een kleine voortuin.  

Een supermarkt en bushalte zijn op loopafstand te bereiken. In de omgeving van Steenwijkerwold ligt een groot bos waar heerlijk kan worden gewandeld en Steenwijk ligt op fietsafstand.

Begeleiding

De begeleiding op Vredenburg is gericht op het bieden van structuur en ondersteuning in het dagelijks leven en wordt op uw individuele hulpvragen en doelen afgestemd. Bij gezamenlijke eetmomenten en koffie drinken is begeleiding aanwezig. Iedere bewoner krijgt een persoonlijk begeleider als vast aanspreekpunt toegewezen en kan daarnaast beroep doen op de aanwezige begeleiding.

Vredenburg is een geschikte plek om langdurig te wonen, maar ook een goede plek om door te stromen naar zelfstandig wonen in de toekomst.

Impressie

Adres en route
Vredenburg 76
8341RR Steenwijkerwold

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.