Vredenburg

Steenwijkerwold

Locatie Vredenburg is gelegen in Steenwijkerwold. Vredenburg biedt plaats aan bewoners vanaf 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, ASS (autisme spectrum stoornis) en/of een psychische aandoening.

Er zijn 15 appartementen voor begeleid wonen beschikbaar. De begeleiding richt zich op het brengen van stabiliteit, veiligheid en structuur in het leven van de bewoners. 

Dorinda (bewoner): "Ik zit in een huisje met uitzicht op allerlei tuintjes. Hierdoor heb ik leuk contact met de mensen die langs lopen. Ik dank God dat ik lieve mensen om me heen heb die ervoor zorgen dat ik me hier thuis voel."

Voor wie

Op locatie Vredenburg bieden we hulp en begeleiding aan volwassenen vanaf 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, ASS (autisme spectrum stoornis) en/of een psychische aandoening. 

Begeleiding

Als je bij ons komt wonen, krijg je een begeleider als vast aanspreekpunt. Daarnaast kun je altijd een beroep doen op de andere, aanwezige begeleiders. Het bieden van structuur en veiligheid vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we je ondersteuning bij je dagelijks leven. We drinken iedere dag samen koffie. Gezamenlijk eten behoort tot de mogelijkheden. De begeleiding stemmen we af op jouw hulpvragen en doelen. Vredenburg is een geschikte plek om langdurig te wonen, maar ook een goede plek om door te stromen naar zelfstandig wonen in de toekomst.

Wonen

Vredenburg bestaat uit 18 aan elkaar verbonden appartementen, waarvan er 15 beschikbaar zijn voor begeleid wonen. De overige 3 appartementen zijn in gebruik  als ontmoetingsruimte, keuken en kantoor van de begeleiding. De appartementen zijn verspreid over twee verdiepingen. Ieder appartement is voorzien van een badkamer, keuken en berging. De bovenwoningen bestaan uit twee verdiepingen, met een apart slaap- en woongedeelte. De benedenwoningen bestaan uit één verdieping en beschikken over een kleine voortuin. 

Omgeving

De woonlocatie Vredenburg bevindt zich midden in het gezellige dorp Steenwijkerwold. Supermarkt en bakker bevinden zich op een paar minuten loopafstand van de locatie. In de omgeving van Steenwijkerwold ligt een groot bos waar heerlijk kan worden gewandeld. Steenwijk ligt op fietsafstand.

Benodigde indicatie

Langdurig verblijf wordt gefinancierd via de Wet langdurige zorg (Wlz). Je hebt hiervoor een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor begeleid wonen op locatie Vredenburg is een van de volgende indicaties nodig:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)
  • GGZ-C3
  • GGZ C4
  • GGZ-C5

Afhankelijk van je persoonlijke situatie stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) je eigen bijdrage per maand vast. Onze adviseur helpt je graag met het aanvragen van de benodigde formulieren. Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier.

Impressie

Adres en route
Vredenburg 76
8341RR Steenwijkerwold

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.