Oogstlaan

Op de Oogstlaan wonen mensen met een licht verstandelijke beperking met (zeer) ernstige gedragsproblemen. Er wordt naar gestreefd om zoveel als mogelijk het gewone leven op te pakken, en daarmee de zelfredzaamheid te vergroten. Zinvolle daginvulling in de vorm van school, werk of dagbesteding wordt gestimuleerd.

Woonvoorziening Oogstlaan in Puttershoek heeft een gesloten benedenafdeling (Bron en Rots) en besloten bovenafdeling (Boom en Weg). De begeleiding is erop gericht veiligheid te bieden en binnen deze veilige, besloten omgeving samen met de bewoners de competenties (verder) te ontwikkelen. De meeste bewoners mogen alleen onder begeleiding naar buiten.

Ondanks de vaak ernstige complexe problematiek is de begeleiding gericht op verbetering van de situatie en het bieden van perspectief. Hierdoor is het wellicht mogelijk na verloop van tijd naar een woonvoorziening met minder intensieve begeleiding door te stromen. Aangezien Oogstlaan langdurige en intensieve begeleiding kan bieden, is het mogelijk om mensen op te vangen in deze LVB Behandelsetting.

Omgeving

Oogstlaan is een in 2008 gebouwde woonvoorziening in een nieuwe wijk van Puttershoek. Het dorp is klein en relatief rustig, maar alle voorzieningen (sport, kerk en winkels) zijn loopafstand aanwezig. Er zijn ruime mogelijkheden om te fietsen, te vissen en te sporten in en rondom het dorp. Puttershoek ligt in het gebied de “Hoeksche Waard”. Puttershoek ligt tussen Rotterdam en Dordrecht, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bekijk de folder

Adres en route
Oogstlaan 18, 20, 24, 26
3297SK PUTTERSHOEK

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.