Maraboehoek

De Maraboehoek is een kleinschalig wooninitiatief, opgericht door een aantal ouders en Profila Zorg. Dit zogenoemde ouderinitiatief is gevestigd in Spijkenisse. Op de Maraboehoek wonen 8 bewoners waarvan momenteel 7 mannen en 1 vrouw. De begeleiding is erop gericht de bewoners te ondersteunen en te begeleiden in alle dingen van het dagelijkse gewone leven en hen een warm en veilig huisklimaat te bieden. Er wordt gewerkt aan persoonlijke doelen van de cliënt.

Voor wie?

Mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd tussen de 25 en 40 jaar. De bewoners van de Maraboehoek zijn gemiddeld redelijk zelfredzaam maar hebben in het dagelijkse leven enige sturing, begeleiding en/of ondersteuning nodig. Overdag zijn bijna alle bewoners naar hun werk of dagbesteding.

Nodige indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op de Maraboehoek is een van de volgende indicaties op PGB-basis vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 5)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Wonen

De woning biedt ruimte aan 8 bewoners. Het wooncomplex is volledig levensloopbestendig en geheel rolstoeltoegankelijk; ook is er een lift aanwezig. De woning werd na een volledige renovatie in 2003 officieel in gebruik genomen. De ruime woonkamer is huiselijk ingericht en de open keuken oogt fris en modern en biedt bovendien de mogelijkheid om samen een maaltijd voor te bereiden. Achter het huis is een grote tuin waar genoeg ruimte is voor een barbecue of een ander feestje, waar in de zomer regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

Alle bewoners hebben een eigen appartement met doucheruimte, toilet en naast de woon- en slaapruimte een klein keukentje. 

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 1 begeleider op 8 bewoners. Daarnaast zijn er regelmatig vrijwilligers op de Maraboehoek die bijvoorbeeld assisteren met het koken of een spelletje komen doen met de bewoners.

Iedere bewoner heeft een persoonlijke begeleider die zijn of haar administratieve zaken regelt maar ook het aanspreekpunt is in alle denkbare situaties.

Adres en route
Maraboehoek 2-16
3201PG Spijkenisse

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.