Lavendeloord

Houten

Lavendeloord is een 24-uurs zorg-/ woonlocatie gelegen in het Oude Dorp van Houten en biedt begeleid wonen aan (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

De locatie bestaat uit twee geschakelde twee-onder-een-kapwoningen met ieder een eigen huishouden. Elk huishouden heeft ruimte voor acht bewoners. Daarnaast biedt Lavendeloord vpt (volledig pakket thuis) aan. 

"Als ik boos ben geweest, vertel ik mijn begeleider waarom dat zo was. Het is fijn om met Gerda te praten" - Alies, bewoner

Actueel

Voor wie

Lavendeloord is geschikt voor volwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek, waaronder autisme verwante stoornissen. De bewoners zijn mobiel, hebben wisselende niveaus en zijn wisselend zelfstandig. Als je woont op woonlocatie Lavendeloord maak je onderdeel uit van een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid.

Begeleiding

Wil jij ook het huis uit en op kamers wonen? Kom eens kijken op Lavendeloord! Bij ons heb je de gezelligheid van een groep en de zelfstandigheid van een student op kamers, maar dan wel met begeleiding. Wij bieden jou veiligheid en structuur. Meestal zijn je ouders (nog) betrokken bij de zorg. We bieden je zorg op maat. Daarbinnen richten we ons op je ontwikkeling, het aanleren van nieuwe vaardigheden en, waar nodig, op ondersteuning en instandhouding (voorkomen van achteruitgang) van vaardigheden. Indien mogelijk begeleiden we jou naar een meer zelfstandige woonvorm, bijvoorbeeld naar een eigen woning met ambulante begeleiding. 

Eten en drinken doen we gezamenlijk. Je bent samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor de algemene huishoudelijke taken zoals koken, koffie schenken en vuilnis wegbrengen. Er zijn vrijblijvende gezamenlijke groepsactiviteiten. Verder is er veel ruimte voor individuele invulling van (vrije) tijd en volg je je persoonlijke (dag)structuur. Ter ontspanning kun je gebruik maken van diverse faciliteiten en spullen, waaronder een basketbalnet, tafeltennistafel, pooltafel, een Wii en veel puzzels en spelletjes.

Wonen

Beide woningen hebben een grote gezamenlijke woonkamer. Je hebt een eigen, ruime slaapkamer voorzien van een kitchenette met aanrecht en koelkast (geen kookgelegenheid) en een eigen sanitaire ruimte. Voor jongeren die willen leren om zelfstandig te gaan wonen, zijn twee doorstroomkamers beschikbaar. We bieden daar zelfstandigheidstraining aan. Er is een ruime voortuin en een achtertuin met tuinmeubilair en schommelbanken. Het hele complex is voorzien van een intern oproepsysteem en Wifi.

VPT (volledig pakket thuis)

Als je in Houten woont, kun je met een vpt 24 uur gebruik maken van onze woonlocatie als achterwacht. Er komen ambulant begeleiders langs op afgesproken tijden. Als je tussendoor vragen hebt kun je naar de woonlocatie bellen. Wanneer je nog niet in Houten woont maar hier wel gebruik van wilt maken, neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling. We denken graag met je mee!

Omgeving

Woonlocatie Lavendeloord ligt in een rustige woonwijk grenzend aan het Oude Dorp in Houten. De buurt heeft een prettige sfeer en is ruim opgezet. Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur en de winkels liggen op loopafstand. 

Benodigde indicatie

Langdurig verblijf wordt gefinancierd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Je hebt hiervoor een ‘indicatie’ nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Om op Lavendeloord te wonen heb je een van de volgende indicaties nodig:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Afhankelijk van je persoonlijke situatie stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) je eigen bijdrage per maand vast. Onze adviseur helpt je graag met het aanvragen van de benodigde formulieren. 

Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier.

Impressie
 

Adres en route
Lavendel-oord 2-8
3991XX Houten

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.