Dagbesteding Horizon

Rotterdam

Horizon biedt diverse vormen van dagbesteding voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problematiek. De dagbesteding is primair gericht op het bieden van zinvolle activiteiten en het aanleren van werk- en arbeidsmatige vaardigheden. 

Voor wie

Dagbesteding Horizon is geschikt voor volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problematiek. 

Begeleiding

De begeleiding is in handen van werkbegeleiders en is gericht op het vergroten van vaardigheden die de cliënt al bezit of nog kan leren. Daarbij wordt rekening gehouden met cognitieve-, sociale-, en emotionele mogelijkheden. Er wordt structuur geboden waarbij eventueel gebruik gemaakt kan worden van visuele ondersteuning. 

Huidige activiteiten

De dagbestedingslocatie kent twee groepen waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Een greep uit het aanbod:

  • Projectmatig werken in de keuken: in de keuken leren cliënten vaardigheden aan op het gebied van bakken en koken. Diverse producten worden te koop aangeboden aan bewoners die in of om het pand wonen en wellicht in de toekomst ook aan bedrijven. 
  • De Werkplaats: een werk- en leertraject waar onder andere fietsenreparatie, houtbewerking en het maken van woonaccessoires mogelijk is. In de werkplaats worden vooral werkzaamheden verricht die te maken hebben met het repareren en opknappen van gebruikte fietsen. De opgeknapte fietsen worden tegen een kleine vergoeding beschikbaar gesteld voor de minima in Rotterdam.
  • Handvaardigheid projecten: cliënten die zich willen ontwikkelen op het gebied van creatieve (hand)vaardigheden, maken met verschillende materialen artistieke producten die verkocht worden in een giftshop en op diverse markten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mozaïeken en schilderen. 
  • Sport en beweging: in samenwerking met meerdere organisaties binnen het pand staan er wekelijks sportieve activiteiten zowel binnen als buiten de locatie bij sportverenigingen op het programma. Doel hiervan is dat de cliënten kennis maken met verschillende sportenaanbieders in de buurt om zo sport en bewegen te motiveren. De locatie bezit zelf ook enkele fitnessapparaten waar de cliënten gebruik van kunnen maken.
  • Ontspanning: cliënten kunnen ontspannen met en tijdschrift of boek, muziek luisteren met een koptelefoon of een spelletje spelen. Wekelijks besteden we aandacht aan persoonlijke verzorging en maandelijks organiseren we een knip- en beautymiddag.

Toekomstige activiteit

Arbeidsmatige projecten: voor diverse opdrachtgevers worden op projectmatige basis eenvoudige (productie)werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij kan gedacht worden aan brieven vouwen en bezorgen in de wijk, inpakwerkzaamheden en kaarten invouwen. 

Benodigde indicatie

Benodigde indicatie voor Horizon: CIZ indicatie, ZZP, VG3, VG4, VG6, WMO en PGB indicatie.

Adres en route
Apollostraat 221H
3054TC Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.