BZW Poortugaal

Begeleid Zelfstandig Wonen

BZW Poortugaal biedt begeleid zelfstandig wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking, eventueel in combinatie een psychiatrische aandoening en/of autisme. Begeleiding is op afspraak. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het steunpunt in Poortugaal. 

”Ik vind het leuk om op mezelf te wonen! Ik kan nu mijn vrienden in mijn eigen huis ontvangen” – Bewoner BZW

Voor wie

BZW Poortugaal biedt zorg aan mensen vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking, eventueel met een psychiatrische aandoening en/of autisme. Als je wilt wonen op BZW Poortugaal, moet je beschikken over een bepaalde mate van zelfredzaamheid zodat je zelfstandig kunt wonen. 

Begeleiding

Ben jij toe aan de volgende stap naar zelfstandig wonen? Dan ben je bij BZW Poortugaal op de juiste plek! Wij helpen je de stap te maken van het groepswonen naar ambulant/helemaal zelfstandig wonen. Dat doen we door je te ondersteunen bij:

  • het versterken van je sociale netwerk;
  • het vinden van een geschikte dagbesteding of werkplek;
  • hulp bij je administratieve zaken, zoals het reageren op en versturen van post;
  • de doorstroom naar een zelfstandige woning en het aanvragen van urgentie;
  • het doen van je huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, koken, etc.

BZW Poortugaal heeft drie begeleiders die je helpen op afspraak. Daarnaast kun je 24 uur per dag terugvallen op steunpunt de Wanmolen, dat zich op loopafstand van jouw woning bevindt. Wil jij wonen op BZW Poortugaal? Meld je dan aan voor een intakegesprek! Dat kan door contact op te nemen met Zorgbemiddeling. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Wonen

Je hebt je eigen eenpersoons huis. De woning bestaat uit een (kleine) slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken. Binnenkort komt er een eengezinswoning beschikbaar. Deze is geschikt voor een echtpaar of broers/zussen. 

Omgeving

Alle woningen bevinden zich op loopafstand van de Metro. In de buurt zijn diverse winkels en eetgelegenheden te vinden. Er is een huisarts gevestigd in de buurt. In het nabije park kun je heerlijk wandelen.

Benodigde indicatie

Wonen op locatie BZW Poortugaal kan een van de volgende geldige Wlz-indicaties: 

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Afhankelijk van je persoonlijke situatie stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) jouw eigen bijdrage per maand vast. Onze adviseur helpt je graag met het aanvragen van de benodigde formulieren. Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier.

Adres en route
Wanmolen 15
3171 DM Poortugaal

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.