Bronkhorst

Rotterdam

Woonlocatie Bronkhorst is gevestigd in een appartementencomplex in Rotterdam-Zuid en biedt zorg aan 12 mensen. De begeleiding is gericht op het zoveel mogelijk vergroten en in stand houden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Ook ondersteuning, activering en (gedeeltelijke) overname van huishoudelijke taken behoort tot de mogelijkheden. Op Bronkhorst heerst een gezellige sfeer. Samen spelletjes spelen en leuke dingen doen staat wekelijks op het programma.

“Ik vind het leuk om op de Bronkhorst te wonen. De begeleiders zijn erg aardig. Het is altijd erg gezellig. Ik vind het alleen niet zo leuk als ik aardappels moet schillen.” - Bewoner Bronkhorst

Voor wie

Woonlocatie Bronkhorst is geschikt voor mensen vanaf 25 jaar met een verstandelijke beperking (evt. met bijkomende psychiatrische problematiek), maar met een redelijke mate van zelfstandigheid.

Begeleiding

Huiselijkheid, gezelligheid en veiligheid staan centraal binnen onze begeleiding. We ondersteunen je bij dagelijkse werkzaamheden zoals koken, de post openen en versturen, het innemen van je medicatie en het onderhouden van je sociale contacten. Samen met jou stellen we werkdoelen op. We helpen je om het beste uit jezelf te halen en je competenties optimaal te ontwikkelen zodat je zo zelfstandig en gelukkig mogelijk kunt leven. Er is een gedragskundige betrokken bij Bronkhorst. Deze denkt actief met de begeleiders mee zodat we de beste zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Begeleiding is aanwezig van 7.00 uur tot 22.30 uur; in het weekend van 8.00-22.30 uur. ’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig voor noodsituaties. 

Bij Bronkhorst houden we van gezelligheid en ondernemen we graag dingen met elkaar. Twee keer per week houden we woonkameravond. Op maandagavond gaan we meestal samen wandelen, maar er komen ook wel eens buren op bezoek of we vieren een verjaardag. Op vrijdagavond trekken we de spelletjeskast open of kijken we een film. We gaan ook regelmatig met elkaar op stap. Soms gaan we zelfs op bewonersvakantie. 

Kamers

Woonlocatie Bronkhorst bestaat uit 4 appartementen. Je woont met maximaal 4 personen in een appartement. De appartementen zijn gelijkvloers: twee op de begane grond en twee op de eerste etage. Er is een lift aanwezig in het complex. Je hebt een eigen slaapkamer. Een aantal slaapkamers heeft een balkon. De woonkamer, keuken, badkamer en het toilet deel je met andere bewoners. Als je aan een rolstoel gebonden bent is deze woonvoorziening helaas minder geschikt, maar overleg is zeker mogelijk. Je fiets kun je stallen in de gezamenlijke schuur. 

Omgeving

Woonlocatie Bronkhorst ligt in Rotterdam-Zuid, op vijf minuten afstand van het Zuiderpark. Daar zijn we dan ook met enige regelmaat te vinden. Supermarkt en bakker zijn in de buurt. De Slinge bevindt zich op loopafstand. Ook het Zuidplein ligt niet ver van ons vandaan. 

Benodigde indicatie
Om begeleid te wonen bij Bronkhorst, heb je een van de volgende indicaties nodig:

•    VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
•    VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
•    VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Op basis van je indicatie kom je in aanmerking voor financiering via de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ stelt vast welke zorg en hoeveel zorg je krijgt. Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier.

Impressie

Bekijk de folder van Bronkhorst

Adres en route
Bronkhorst 3-9, 13-17
3085WB Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.