Bronkhorst

Woonlocatie Bronkhorst is gevestigd in een appartementencomplex in Rotterdam-Zuid en kan zorg bieden aan 13 mensen. Begeleiding is gericht op het zoveel mogelijk vergroten en in stand houden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Ook ondersteuning, activering en (gedeeltelijke) overname van huishoudelijke taken behoort tot de mogelijkheden.

 

“Ik vind het leuk om op de Bronkhorst te wonen. De begeleiders zijn erg aardig. Het is altijd erg gezellig. Ik vind het alleen niet zo leuk als ik aardappels moet schillen.”

- Anoniem, bewoner Bronkhorst

Voor wie?

Woonlocatie Bronkhorst is geschikt voor mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking (evt. met bijkomende psychiatrische problematiek), maar met een redelijke mate van zelfstandigheid.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op de Bronkhorst is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Kamers

Woonlocatie Bronkhorst bestaat uit 4 appartementen met maximaal 4 bewoners per appartement. De appartementen zijn gelijkvloers: twee op de begane grond en twee op de eerste etage. Er is een lift aanwezig in het complex. Alle bewoners hebben hun eigen slaapkamer. Een aantal slaapkamers heeft een balkon. De woonkamer, keuken, badkamer en het toilet wordt gedeeld. Als u aan een rolstoel gebonden bent, is deze woonvoorziening helaas minder geschikt, maar overleg is zeker mogelijk. Er is een gezamenlijke schuur waar u uw fiets kunt stallen.

Begeleiding

Op Bronkhorst heerst een gezellig groepsklimaat waarbij huiselijkheid, gezelligheid en veiligheid kernwaarden zijn. De begeleiding is er om u te ondersteunen bij dagelijkse dingen zoals koken, de post, medicatie en sociale contacten. Samen met u stellen wij werkdoelen op. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij huishoudelijke taken (koken, wassen, kamer schoonmaken) of hoe u uw sociale netwerk kunt uitbreiden (deelnemen aan een club, sport of cursus). De begeleiding is erop gericht om het beste uit elk persoon te halen, uw competenties optimaal te ontwikkelen zodat u zo zelfstandig en gelukkig mogelijk kunt leven. Er is ook een gedragskundige betrokken bij de Bronkhorst, die actief met de begeleiders meedenkt over de zorg voor de bewoners.

Begeleiding is aanwezig van 7.00 uur tot 22.30 uur. Tussen 7.00 uur en 14.30 uur en tussen 20.30 en 22.30 uur is er één begeleider op 13 bewoners en door de weeks tussen 14.30 en 20.30 uur zijn dat twee begeleiders. ’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig voor noodsituaties. 

Maandelijks komt er een huisarts naar de locatie en houdt hier spreekuur voor de bewoners.

Impressie

Bekijk de folder van Bronkhorst

Adres en route
Bronkhorst 3-9, 13-17
3085WB Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.