Brasem

Hoogeveen

Woonvoorziening Brasem bevindt zich in een rustige woonwijk in Hoogeveen. De twee ‘twee-onder-een-kapwoningen’ bieden plek aan kleinschalige woongroepen.

Een woongroep bestaat uit zes volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende psychiatrische problematiek. De begeleiding richt zich op het brengen van stabiliteit, veiligheid en structuur in het leven van de bewoners.

Harm (bewoner): “Het is hier gezellig. We sjoelen iedere vrijdag en doen ook andere spelletjes. We eten met elkaar, maar als ik een keer rust wil eet ik soms op mijn kamer.” 

Voor wie

Woonvoorziening Brasem biedt begeleid wonen aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek in de leeftijd vanaf 18 jaar. Wonen op woonlocatie Brasem is geschikt voor jou als je baat hebt bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. 

Begeleiding

We bieden je 24 uur per dag professionele en gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Je persoonlijk begeleider is je vaste aanspreekpunt. Daarnaast kun je altijd een beroep doen op de aanwezige begeleider(s). Eigen regie en zeggenschap over het eigen leven zijn voor ons belangrijke aandachtspunten. Om te ontdekken wat jij echt belangrijk vindt, maken we gebruik van de methode ‘Dit Vind Ik Ervan’. Zo komen we tot een persoonlijk begeleidingsplan dat aansluit op jouw behoefte. 

De sfeer bij Brasem is veilig, gezellig en huiselijk. Op zaterdag is er tijd en ruimte voor individuele activiteiten. Bijvoorbeeld wandelen in het bos met een begeleider of fietsen op een duo-fiets. Daarnaast spelen we graag spelletjes. We eten dagelijks samen en drinken koffie met elkaar. Tijdens die momenten is er begeleiding aanwezig. Deelname aan de gezamenlijke momenten is niet verplicht. Woonlocatie Brasem is geschikt voor langdurig verblijf, maar ook een goede plek om vanuit door te stromen naar een locatie waar getraind kan worden op zelfstandiger leven in de toekomst. 

“Ik vind het vooral speciaal om te zien dat cliënten groeien in zelfvertrouwen en heel goed kunnen aangeven wat ze zelf willen. Ik geniet ervan om cliënten dingen te leren en hen te begeleiden bij de alledaagse werkzaamheden."

Jannemiek Groen | Persoonlijk begeleider Profila Zorg Brasem

Wonen

Je hebt woon-/slaapkamer met keukenblokje en een eigen sanitaire ruimte. Zelfstandig koken behoort niet tot de mogelijkheden. Koken en eten doen we gezamenlijk, in de algemene ruimte. Daar vinden ook dagelijks diverse activiteiten plaats.

Omgeving

Woonlocatie Brasem ligt in een rustige vinex-woonwijk in Hoogeveen (Drenthe). Het is een prettige buurt met veel groenvoorzieningen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en het winkelcentrum ligt op loopafstand. Ook per trein (Intercity) en bus is Brasem gemakkelijk bereikbaar.

Benodigde indicatie

Om op woonlocatie Brasem te wonen heb je een van de volgende indicaties nodig:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Afhankelijk van je persoonlijke situatie stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) jouw eigen bijdrage per maand vast. Onze adviseur helpt je graag met het aanvragen van de benodigde formulieren. Meer informatie over financiering en vormen van zorg, lees je hier.

Impressie

 

Bekijk de folder

Adres en route
Brasem 43-49
7908 WC Hoogeveen

Een dag uit het leven van een bewoner 

7.15 | Mijn wekker gaat, ik rek me nog even uit en ga dan me wassen. Mijn kleding heb ik de dag ervoor al fijn klaargelegd, dus kan ik snel me aankleden en naar beneden.  Ik dek de tafel en zet koffie en thee voor het ontbijt. Dat is voor vandaag mijn taakje. Snel nog even mijn konijn fris water en eten geven.

7.45 | Lekker ontbijten. Dit doen we met elkaar als je dat wilt. Het is niet verplicht, maar ik vind het wel gezellig. Na het ontbijt, de spullen met elkaar opruimen, tanden poetsten, mijn tas pakken en naar mijn werk. Ik kan er fijn heen lopen want zover is het niet.

9.00 | Ik werk op de kinderboerderij. Ik heb er vaste taken, maar het leukste is wel het werken met de jonge dieren. Zo lief zijn ze.

16.00 | Ik ben weer thuis. Heerlijk, de koffie en de thee staan klaar. Ik breng mijn spullen naar boven en drink even wat. Hierna ga ik douchen, anders ruikt iedereen dat ik vandaag de stal heb uitgemest en dat moet niet. Dan ga ik stille tijd houden, want ik vind het fijn om nog even met de Heer te praten. Voor het warme eten ga ik nog even naar mijn konijn. Ik zorg goed voor hem zegt de leiding. 

17.00 | Ik eet wat eerder dan de anderen vandaag, want ik ga zwemmen. Dat doe ik iedere week. Ik eet dan niet met de anderen tegelijk, maar dat is niet erg hoor. 

18.00 | Na het eten word ik door een taxi opgehaald en ga ik een uurtje lekker zwemmen. Na het zwemmen haalt de taxi me weer op. Als ik thuis kom, ruim ik mijn spullen op, drink samen met de andere bewoners en de begeleiding nog wat en ga dan mijn was uitzoeken. Morgen is mijn wasdag, dat heb ik laatst geleerd en kan ik nu zonder begeleiding. 

22.00 | Ik ben moe van deze dag, ik ga op tijd naar bed. Morgen is het vrijdag, dan ga ik naar mijn vader, dus ik moet uitgerust zijn. 
 

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.