Brasem

Woonlocatie Brasem is gelegen in Hoogeveen en bestaat uit twee twee-onder-een kap woningen die middels één grote achtertuin aan elkaar verbonden zijn. Er zijn twee woongroepen die ieder uit zes personen bestaan. De begeleiding richt zich op het brengen van stabiliteit, veiligheid en structuur in het leven van de bewoners. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht en afgestemd op de individuele hulpvraag.

 

Jan (bewoner): "Ik heb het naar mijn zin en het is gezellig onder elkaar op de Brasem. Ik heb ook een huisbewoner als vriend, waar ik alles mee deel. Wij gaan fietsen, spelletjes doen en we kijken samen dvd’s."

Voor wie

Woonvoorziening Brasem biedt begeleid wonen aan mensen met een verstandelijke beperking, met eventueel bijkomende psychiatrische problematiek, in de leeftijd vanaf 18 jaar. De bewoners hebben baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op de Brasem is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6)

Kamers

Iedere kamer heeft sanitaire voorzieningen zoals een douche, wastafel en wc. Verder is een klein keukenblok in het appartement aanwezig. Zelfstandig koken in de kamers behoort niet tot de mogelijkheden. 

Brasem is een locatie met 24-uurs zorg. Overdag is er één begeleider aanwezig en in de spitsuren in de middag zijn er twee begeleiders aanwezig.

Begeleiding

De begeleiding op Brasem is gericht op het bieden van structuur en ondersteuning in het dagelijks leven en wordt op uw individuele hulpvragen en doelen afgestemd. Bij gezamenlijke eetmomenten en koffie drinken is begeleiding aanwezig. Iedere bewoner krijgt een persoonlijk begeleider als vast aanspreekpunt toegewezen en kan daarnaast beroep doen op de aanwezige begeleiding. Brasem is een geschikte plek om langdurig te wonen, maar ook een goede plek om door te stromen naar een locatie waar getraind kan worden om meer zelfstandig te wonen in de toekomst.

Omgeving

Woonlocatie Brasem ligt in een rustige vinex-woonwijk in Hoogeveen. Een klein winkelcentrum ligt op ongeveer twee kilometer afstand. Openbaar vervoer (bus) is nabij en Hoogeveen beschikt over een Intercity treinstation.

Impressie

Adres en route
Brasem 43-49
7908WC Hoogeveen

 

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.