Arcadia

Jouw eigen appartement met zorg op maat

Aan de rand van Rotterdam, op loopafstand van de dorpskern van Hillegersberg, zijn 24 fraaie woonzorgappartementen en 2 dagbestedingsruimten gerealiseerd. Sinds juli 2017 biedt Profila Zorg in dit woongebouw zorg en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

Wonen

Op de 2de en 3de etage van het gebouw zijn twee (woon) groepen waar 24-uurs zorg geboden wordt. Iedere bewoner beschikt over een eigen tweekamerappartement. Een deel van de locatie bestaat uit groepswonen met begeleiding in de directe nabijheid. Elke groep heeft zijn eigen expertise en biedt daarmee de mogelijkheid om specifieke doelgroepen te huisvesten.

Iedere cliënt beschikt over zijn eigen appartement voorzien van sanitair, woonkamer en slaapkamer. Daarnaast kunnen de cliënten gebruikmaken van de algemene woonkamer, welke op iedere afdeling gelegen is. Deze gezamenlijke woonkamer heeft diverse mogelijkheden voor zowel groeps- als individuele momenten.

 

 


Ligging

Het complex Arcadia ligt in de wijk 110-Morgen van Hillegersberg-Schiebroek, nabij het Minervaplein. Hier zijn o.a. huisartsen, apotheek, fysiotherapie en kinderopvang aanwezig. De winkels aan de Bergse Dorpsstraat, openbaar vervoer (buslijn 35), het Argonautenpark en diverse recreatie-/sportmogelijkheden zijn op loopafstand.

Faciliteiten

Het wooncomplex biedt een aantal extra faciliteiten. Zo is er een kapsalon, fysiotherapeut en een kleine winkel gevestigd. Daarnaast is er een grote recreatiezaal met restaurant waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Er is een volledig ingerichte wasserette aanwezig waar bewoners voor een acceptabel bedrag zelf de was kunnen doen.

Adres

De locatie is gevestigd aan de Apollostraat in Rotterdam. Afdeling De Branding bevindt zich op de tweede verdieping van het gebouw, het adres is Apollostraat 221G. De afdeling De Schelp bevindt zich op de derde verdieping van het gebouw, het adres is Apollostraat 231E.

Adres en route
Apollostraat 221G
3054TB Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.