Activiteitencentrum De Poort

Liefdevolle dagbesteding in Puttershoek

Dagbesteding biedt de kans om net als ieder ander deel te nemen aan het arbeidsproces en de maatschappij. Het geeft structuur in je leven. Bovendien leer je in een open en gezellige sfeer andere mensen kennen

Intro

Activiteitencentrum de Poort ligt naast woonvoorziening Oogstlaan in Puttershoek. Tijdens de dagbesteding geven we waar nodig begeleiding.We kunnen je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, plezier te hebben in je werk, nieuwe vaardigheden te leren en op een goede manier om te gaan met anderen. Ook bieden we arbeidstraining. Dit kun je nodig hebben als je wilt overstappen naar een betaalde baan. Je kunt bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag, maar het is ook mogelijk om je voor minder uren aan te melden.

Voor wie

Dagbesteding van Profila Zorg is er voor mensen met een licht (soms tot matig) verstandelijke beperking, contactstoornis, psychische belemmering, niet aangeboren hersenletsel of een andere arbeidsbeperking. Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, moet je een indicatie bij het CIZ aanvragen. De zwaarte van de indicatie kan per locatie verschillen.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding op De Poort is een van de volgende indicaties vereist:

  • ZZP6
  • ZZP7
Adres en route
Lentepad 2
3297 SG Puttershoek

Activiteiten

Op De Poort hebben werken we met drie groepen, namelijk:

  • de dierenweidegroep;
  • de kantinegroep;
  • de trainingsgroep.

Op de dierenweide wordt veel buitengewerkt en verzorg je dieren zoals paarden, konijnen, kippen, varkens en geiten. Je geeft ze te eten en helpt met het schoonmaken van de hokken.Daarnaast hebben we een werkplek waar je met hout kunt werken maar waar je bijvoorbeeld ook fietsen kunt maken.

De kantinegroep werkt binnen. Hier ga je de keuken in om bijvoorbeeld een soepje te maken en er worden creatieve activiteiten gehouden. Daarnaast wordt hier iedere week gesport en doen we regelmatig een spelletje.

De trainingsgroep is een groep waarbij je buiten de locatie werkt. Op de trainingsgroep doe je vooral tuinklussen, zwerfvuil prikken, werkzaamheden bij een kringloop en ramen zemen.

 

Meer weten? Neem contact op met het Zorgloket.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiden bij Profila Zorg, kunt u direct contact opnemen met ons zorgloket. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg aan de zorgvraag kan voldoen. Ook kunnen zij u vertellen op welk van onze locaties welke zorg geboden wordt.