Activiteitencentrum De Poort

Liefdevolle dagbesteding in Puttershoek

In activiteitencentrum De Poort helpen we je meer zelfvertrouwen te krijgen en plezier te hebben in je werk. Ook leer je nieuwe vaardigheden en leer je op een goede manier om te gaan met anderen. Verder bieden we arbeidstraining. Die kun je nodig hebben als je wilt overstappen naar een betaalde baan.

Je kunt bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag. Je kunt ook voor minder uren meedoen. Activiteitencentrum De Poort ligt naast woonvoorziening Oogstlaan in Puttershoek. 

 

Marlies, persoonlijk begeleider: "Ik wil niet zomaar 'de volgende begeleider' zijn die eventjes komt vertellen hoe het moet. Ik wil iemand zijn die naast de bewoners staat en er voor hen is."

Voor wie 

Dagbesteding van Profila Zorg is er voor mensen met een lichte (soms tot matige) verstandelijke beperking, contactstoornis, psychische belemmering, niet aangeboren hersenletsel of een andere arbeidsbeperking. Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, moet je een indicatie bij het CIZ aanvragen. De zwaarte van de indicatie kan per locatie verschillen.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding op De Poort is een indicatie ZZP6 of ZZP7 vereist.

Activiteiten

Op De Poort werken we met drie groepen:

 • Dierenweidegroep
  Op de dierenweide ben je veel buiten en verzorg je dieren zoals paarden, konijnen, kippen, varkens en geiten. Je geeft ze te eten en helpt met het schoonmaken van de hokken. Daarnaast hebben we een werkplek waar je met hout kunt werken en fietsen kunt repareren. 
   
 • Kantinegroep
  De kantinegroep werkt binnen. Hier ga je de keuken in om bijvoorbeeld een soepje te maken. Ook zijn er creatieve activiteiten. Daarnaast wordt elke week gesport en doen we regelmatig een spelletje.
   
 • Trainingsgroep
  De trainingsgroep is een groep waarbij je buiten de locatie werkt. Op de trainingsgroep doe je vooral tuinklussen, ga je op pad om zwerfvuil te prikken, werkzaamheden bij een kringloopcentrum te doen of ramen te zemen.

Bekijk de folder over vrijwilligerswerk bij De Poort

Adres en route
Lentepad 2
3297 SG Puttershoek

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.