Lavendeloord

Lavendeloord is een woonlocatie gelegen in het Oude Dorp van Houten. Het bestaat uit twee woningen voor elk vier jonge mannen en vier jonge vrouwen. Beide woningen hebben een grote gezamenlijke woonkamer.

Voor wie?

Lavendeloord biedt begeleid wonen aan mensen met een verstandelijke beperking en/of met bijkomende psychiatrische problematiek (waaronder autisme verwante stoornissen) in de leeftijd van 18-35 jaar. De bewoners zijn mobiel, hebben wisselende niveaus en zijn wisselend zelfstandig. Zij hebben baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid.

Benodigde indicatie

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen op Lavendeloord is een van de volgende indicaties vereist:

  • VG Wonen met begeleiding en verzorging (oude ZZP VG 3)
  • VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (oude ZZP VG 4)
  • VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (oude ZZP VG 6).

Wonen

Lavendeloord is een ruim opgezette locatie met een moderne inrichting. De woning bestaat uit twee geschakelde twee-onder-een-kapwoningen, waarin twee ruime groepsruimtes zijn. Iedere bewoner heeft een ruime slaapkamer voorzien van een kitchenette met aanrecht en koelkast (geen kookgelegenheid)en sanitaire voorzieningen als eigen douche, wastafel en toilet.

De kamers zijn verdeeld over de begane grond, eerste verdieping en zolder. De eerste verdieping van de locatie is eenvoudig toegankelijk te maken voor rolstoelers. Er is een ruime voortuin, grenzend aan een seniorencomplex en een achtertuin met tuinmeubilair als schommelbanken, grenzend aan een ruime, rustige parkeerplaats. Er zijn twee ingebouwde fietsenbergingen en een blokhut. Het hele complex is voorzien van een intern oproepsysteem.

Begeleiding

Op de locatie Lavendel-oord wonen 16 bijzondere, jonge mensen, waarvan de meeste ouders betrokken zijn bij de zorg. De woonbegeleiding biedt zorg op maat aan een hele diverse doelgroep met uiteenlopende zorgvragen: waar mogelijk richten wij ons op ontwikkeling en waar nodig op ondersteuning en instandhouding (voorkomen van achteruitgang) van vaardigheden. Indien mogelijk begeleiden we u naar een meer zelfstandige woonvorm. Als groep wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken. Elke bewoner voert samen met de anderen de algemene huishoudelijke taken uit. Er zijn vrijblijvend gezamenlijke groepsactiviteiten. Verder is er veel ruimte voor individuele invulling van (vrije) tijd en volgt iedereen zijn persoonlijke (dag) structuur, aangeboden in een vorm die bij u past. 

Adres en route
Lavendel-oord 2-8
3991XX Houten

Meer weten? Neem contact op met Zorgbemiddeling.

Als u uzelf of iemand anders wilt aanmelden voor wonen of begeleiding bij Profila Zorg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij nemen de zorgvraag met u door en maken een eerste inventarisatie of Profila Zorg u verder kan helpen. Ook kunnen zij u vertellen welke zorg en begeleiding beschikbaar is op de verschillende locaties.