Verwantenraad | Secretaris

Henk Scheepstra

Mijn naam is Hendrik Jitze Scheepstra, roepnaam Henk, geboren 6 maart 1948 te Amersfoort, woonachtig te Hoevelaken en in 1976 getrouwd met Hanneke. Ons huwelijk is jammer genoeg zonder kinderen gebleven.

In mijn werkzame leven heb ik leiding mogen geven aan een onderneming die koffiezetsystemen en -automaten maakt voor hotels en bedrijven. Inmiddels ben ik gepensioneerd, en heb ik wezenlijk meer tijd dan voorheen. Ik vind het leuk actief betrokken te zijn bij het besturen van o.a. enkele verenigingen.

Via mijn broer Daan, die al meer dan 25 jaar in de Profila Zorg vestiging te Steenwijkerwold woont, heb ik kennisgemaakt met de Verwantenraad (destijds de participatieraad). Het is goed om te zien dat mijn broer het naar zijn zin heeft bij deze zorginstelling met een specifieke christelijke identiteit. Zelf ben ik van oorsprong synodaal gereformeerd, nu lid van de PKN.

In 2008 ben ik gevraagd vanuit de familie c.q. verwantenkring van Daan deel te willen uitmaken van de Verwantenraad van Profila Zorg, om op die manier als klankbord en praatpaal voor het bestuur een bijdrage te leveren aan organisatie van de feitelijke zorg binnen de instelling. Vanaf augustus 2012 vervul ik de functie van secretaris van de Verwantenraad als opvolger van Henk van Scherpenzeel.