Gezinshuis Davida

Wij, Willem en Gertruda Muilwijk hebben, sinds 2001, in Giessenburg een gezinshuis. Er wonen vijf jongeren die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen. De jongeren die bij ons wonen hebben bijvoorbeeld te maken met een lichte verstandelijke beperking, autisme, hechtingsproblemen of ADHD.

Doordat we al jaren samenleven met jongeren met autisme, hebben we veel kennis opgedaan in de praktijk en door middel van scholing. Binnen het gezinshuis werken we o.a. met “Geef me de vijf” en “Teken het Gesprek”.

We werken samen met een fijn team bestaande uit collega’s en een gedragsdeskundige. Op deze manier hebben we te allen tijde de mogelijkheid om de jongeren een liefdevolle en warme woonplek te bieden. Waar veiligheid en geborgenheid zo veel mogelijk gewaarborgd wordt. Steeds stemmen we af op wat de jongeren nodig hebben, waardoor ze zich sociaal en emotioneel kunnen ontwikkelen. En ze vertrouwen krijgen in zichzelf en weten ik ben de moeite waard, ik mag er zijn.

Wij werken vanuit een Christelijke identiteit. We geloven dat God ieder mens uniek gemaakt heeft. Onze opdracht is te zorgen voor de ander en te laten zien dat je waardevol bent, welke beperking er ook zijn in het leven. Vanuit dit gedachten goed hebben we het gezinshuis Davida genoemd; wat betekent “Geliefd”.

Contactgegevens
Willem en Gertruda Muilwijk
E: davida@profilazorg.nl